Is de Calla een giftige plant?

Is de Calla een giftige plant?

Simpel antwoord is Ja! Maar heel licht giftig dus niets om je zorgen over te maken.

De gifige stof in Calla is Oxalic Acid, dezelfde stof die in bv in Rabarber bladeren zit. Oxalic Acid komt overigings in alle levende wezens en planten voor in een heel lage concentraties! De Calla heeft relatief een hogere concentratie zodat deze als giftige plant wordt aangeduid.

Deze stof is alleen giftig of zelfs dodelijk in extreem hoge concentraties waarvoor je meerdere planten zou moeten opeten met knol en al dus niets om je zorgen over te maken als je met de bloemen of planten werkt in huis of in de tuin. Mooi bijkomend voordeel van de lage giftigheid is dat veel schadelijk ongedierte de Calla met rust laten.

Wist u dat deze “giftige stof” juist heel bijzondere eigenschappen bezit en zelfs als mogelijk medicijn tegen kanker wordt gezien !?

Lees maar een verder op http://goo.gl/qAZ9s en op http://www.coljoe.com/ .

Dit bericht is geplaatst in Wetenswaardigheden. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *